Visie

Mijn visie over Labyrinthoss

 

De naam Labyrinthoss is ontstaan om verschillende redenen. In het Van Dale woordenboek staat labyrint beschreven als doolhof. Alleen in een doolhof moet je keuzes maken tussen verschillende paden en er zijn paden die doodlopen. Een labyrint heeft maar één pad, waarin diegene die loopt vanzelf wordt geleid naar het eindpunt. Hierbij is het afleggen van de weg dus net zo belangrijk als het bereiken van het doel, misschien zelfs belangrijker.

 

Het labyrint staat symbool voor mijn praktijk. Een ieder bewandelt een labyrint tijdens zijn leven, een soort levenspad. De één heeft een wat rustiger weg te gaan, de ander moet over veel kronkelpaden. Ik vind het elke keer weer bijzonder als ik mensen mag begeleiden tijdens de wandeling van hun labyrint. Dat ik mag meedenken, ondersteunen, inzichten en vaardigheden aanreiken om zo het wandelen te verlichten als het anders loopt dan verwacht.

 

Het Griekse woord voor labyrint is labyrinthos. Ik heb de Griekse versie gekozen omlabyrinthdat ik tijdens het lopen van mijn labyrint twee seizoenen als hostess op Kreta heb gewerkt. Daar heb ik ook het Minoïsche labyrint bezocht. Een ondergronds doolhof waarin, volgens de Griekse mythologie, de Minotaurus werd opgesloten. De dubbele letter s aan het eind van Labyrinthoss geeft de plaatsnaam Oss aan waar de praktijk gevestigd is.