RET ( Rationele Emotieve Therapie )

Spanning- en angstklachten gaan gepaard met bepaalde gedachten. Deze gedachten helpen je meestal niet om je klachten te verminderen. Bij RET leer je om je gedachten om te zetten in nieuwe, helpende gedachten. Op deze manier kun je de angsten beter relativeren en nemen de klachten beduidend af.

 

Bij RET wordt gekeken naar gedachten die irrationeel zijn. Vaak zijn dit gedachten die een dwingend karakter hebben en waarin het “moeten” een hoofdrol speelt. Zo kan er gedacht worden dat je altijd door iedereen geaccepteerd en geliefd moet worden. Of je kan het idee hebben dat je ten alle tijden moeten presteren.

 

Mensen die met dergelijke irrationele overtuigingen leven, zullen moeite hebben met het aanvaarden van mislukkingen. Door eisen aan jezelf te stellen waaraan onmogelijk voldaan kan worden, kan je je waardeloos voelen, snel gekwetst zijn of gevoelens van boosheid ontwikkelen tegenover anderen.

 

Het is aan mij om jou bewust te maken van het irrationele karakter van jouw overtuigingen, zodat deze procesmatig vervangen kunnen worden door gezondere, rationele gedachten.

Ik begeleid je om de grip op je leven terug te krijgen