Even voorstellen

Even voorstellen

Ik ben Germien Grimmelikhuizen-Brouwer. Mijn labyrint begint in Ommen en loopt via verschillende woonplaatsen naar Oss. Hier woon ik samen met mijn echtgenoot en onze drie kinderen.

 

Tijdens mijn jaren als psychosociaal therapeut ben ik betrokken geraakt bij mensen, die op allerlei manieren grip op hun leven zijn kwijtgeraakt. Met bewondering kan ik kijken hoe de ander omgaat met zijn draaglast en probeert zijn draagkracht te vergroten.
Door mensen te begeleiden haal ik voldoening uit het feit dat men een positieve verandering doormaakt en verdieping vindt in het leven. Hierdoor krijgt men weer grip op het leven en kan men verder de weg van hun labyrint bewandelen.

 

Klik hier voor meer informatie over de visie van Labyrinthoss.

 

Om meer verdieping in mijn werk te krijgen heb ik sinds kort mijn Post-bachelor Rouwbegeleidingskunde behaald, gevolgd onder de Hogeschool Utrecht inmiddels bekend als de opleiding Verlies- en rouwtherapie SAU. Deze opleiding is een specialisatie voor beroepskrachten die in hun werk te maken krijgen met verlies en rouw. Het uitgangspunt van deze opleiding is dat er wordt opgeleid volgens de nieuwste inzichten op het gebied van verlies- en rouwverwerking. Deze inzichten zijn de laatste tien jaar ontstaan uit diverse wetenschappelijke onderzoeksgebieden en therapeutische disciplines. De opleiding benadert rouw vanuit het oogpunt van hechting, narrativiteit, zingeving en contextueel werken.

 

Naast mijn praktijk ben ik jarenlang werkzaam geweest in ziekenhuizen als medisch maatschappelijk werker. Ik werkte met name voor oncologie-patiënten; zowel klinisch als poliklinisch, zowel individueel als in groepsverband (oncologische revalidatie voorheen Herstel&Balans). Daarnaast was ik ook betrokken bij het aandachtsgebied ‘Vrouw en kind’ en heb ik de groep ‘Aandacht voor draagkracht: omgaan met hartfalen’ begeleid.

 

Tijdens mijn opleiding heb ik een rouwproduct mogen ontwikkelen. Dit is het Labyrinthoss® Rouwkwartet geworden. Voor meer informatie bekijk Labyrinthoss® Rouwkwartet. Dankzij het draaien van pilots met het Rouwkwartet bij BrabantZorg ben ik gevraagd om een aantal uren werkzaam te zijn als verpleeghuis maatschappelijk werker. Met veel plezier ben 1 januari 2017 gestart om naast mijn praktijk een bijdrage te leveren aan het revalidatieteam en verpleeghuiszorg in locaties De Wellen en Katwijk, beiden te Oss.

 

Per 1 februari 2017 is ook het door mij geïnitieerde Rouwcafé Oss van start gegaan. Als rouw-en verliesbegeleider zie ik dat mensen in rouw een wisselend proces van herstel en verlies door maken. Hierdoor is het van tevoren niet altijd te zeggen of er behoefte is aan lotgenotencontact. Het Rouwcafé Oss biedt de mogelijkheid om de betreffende ochtend te besluiten om een kop koffie te komen drinken of niet.
Samen met Freddy van Eerd van Tempus uitvaartzorg en Chantal Nicolasen van Nunazorg ontvangen we de mensen twee ochtenden in de maand.

 

Voor CV zie Linkedin

linkedin