Cliënten aan het woord

Grip op Verlies

 

“Via anderen ben ik terecht gekomen bij Germien. Volgens hun was Germien een toegankelijk, fijn en lief persoon waar alle ruimte was om jezelf te zijn. Ik kon destijds mijn hulpvraag niet duidelijk formulieren, maar voelde wel dat ik hulp nodig had. Meteen bij het eerste contact voelde ik mezelf op mijn gemak. Direct had ik veel vertrouwen in Germien en had ik het gevoel dat we het samen konden oplossen. Ze had na het eerste contact direct een plan van aanpak, wat in overleg tot stand is gekomen. Dit was voor mij een hele opluchting. Het was namelijk mogelijk om er iets aan te doen en er was licht aan het einde van de tunnel. De begeleiding is gelijkwaardig, laagdrempelig, persoonlijk en warm. Verder heeft Germien heel goed oog voor degene die bij haar in de praktijk is. Ik heb altijd het gevoel gehad dat Germien écht wist en zag wie ik ben, en dat was heel fijn. Bedankt Germien, dat jij mijn lichtpunt wilde zijn.

Meer verhalen

Grip op Stress

 

“Nadat ik met stoppen met antidepressiemedicijn een enorme terugval had en weer in een depressie zakte, ging ik op zoek naar een manier om er echt achter te komen wat daar toch aan oorzaken lagen. Ik had van anderen gehoord dat EMDR je daar heel goed bij kan helpen. Op de website vond ik Germien, wat een zeer positief gevoel bij mij gaf. Alleen al haar blik in de ogen en haar ervaring gaven mij het gevoel dat ik bij haar aan het goede adres was. Dat bleek te kloppen in ons eerste gesprek, waar ook mijn echtgenoot bij aanwezig was. Ook in de behandelingen daarna was mijn man bij deze sessies aanwezig. Ik vond dat erg prettig, omdat ik dan later niet veel uit hoefde te leggen. Bovendien speelden er ook zaken mee die met hem te maken hadden en dan is een veilige omgeving erg prettig.

Germien kon erg goed luisteren, samenvatten en ideeën aandragen waarmee wij verder aan de slag konden. Na een drietal gesprekken en vier EMDR-sessies konden we met een goed gevoel afscheid van elkaar nemen, maar ik weet zeker dat ik bij een volgende terugval Germien weer weet te vinden.”

 

“Problemen jaar in, jaar uit. Het één lijkt voorbij, het volgende is er alweer.
Tot de dag komt dat de maat vol is. Te vaak is de grens overschreden, jezelf vergeten. Je bent gevoelsmatig dood. Ik adem, eet dus ik leef, meer niet.
Via huisarts naar maatschappelijk werk, daar kunnen ze me niet helpen.
Naar een psycholoog wilde ik niet en werd doorverwezen naar Labyrinthoss.
Ben nu een jaar verder, voel me goed in mij vel, ben zuinig op mezelf en trek op tijd aan de bel als ik me niet meer fijn voel. Maar elke dag sta ik stil bij mezelf, mijn leven, mijn dierbaren, mijn gevoel en bij mijn “KLEINE IKKIE”.
Dankjewel voor je hulp.”

Meer verhalen

 Grip op Angst

 

“twee emdr sessies en mijn dochter heeft weer vertrouwen in het maken van toetsen en proefwerken”

Wat is mijn dochter opgelucht en blij nu ze weer met vertrouwen haar toetsen maakt!

Mijn dochter ontwikkelde op de middelbare school in korte tijd een (faal)angst voor het maken van toetsen. Het ging even wat minder op school waardoor er druk op het halen van goede cijfers kwam te liggen aan het einde van het schooljaar. En tegen deze druk was ze niet opgewassen. Zwetend en trillend zat ze boven haar toetsen waardoor ze niet meer in staat was om op zichzelf te vertrouwen en rustig aan een proefwerk te beginnen. Hermien heeft haar geholpen door twee korte sessies emdr therapie en een sessie “inkloppen”.  Als ouder heb ik even getwijfeld of we deze therapie wel zouden moeten inzetten voor een probleem wat er nog maar zo kort was. Emdr wordt immers veel toegepast voor zware trauma’s en dit was maar een licht ‘trauma’. Mijn dochter vond het natuurlijk ook erg spannend maar wilde wel graag verlost worden. De sessies kon mijn dochter goed aan. Na afloop was ze wel erg moe en had een leeg hoofd. Mijn dochter en ik hebben Germien ervaren als een warme en begripvolle vrouw en een ervaren therapeut. Ik had meteen het gevoel dat mijn dochter bij haar in goede handen was.

Germien, hartelijk dank voor je hulp. Precies op het  juiste moment heb je mijn dochter een enorme boost gegeven!”

Meer verhalen