Labyrinthoss® Reis

Labyrinthoss® Reis

 

Tijdens je leven bewandel je een labyrint, een soort levenspad, waarin je vanzelf wordt geleid naar het eindpunt. De één heeft een wat rustiger weg te gaan, de ander moet over veel kronkelpaden. Daarbij is het afleggen van de weg net zo belangrijk als het bereiken van het doel, misschien zelfs belangrijker.
Vaak willen we voorbij aan de verliezen of de stress van het leven, want het kan zo pijnlijk zijn. Of we worden zo geleefd dat er geen tijd is om naar onszelf te kijken. Of het lijf heeft al aangegeven dat we veel te ver zijn gegaan en ontstaan er allerlei lichamelijke klachten.
Het is belangrijk om af en toe eens te kijken naar bepaalde kronkels in je pad. Even een pauze nemen tijdens het lopen van je ‘labyrint’.

Het begin van het Labyrint op Kreta

Stilstaan bij je verlies

Iedere verandering brengt een verlies met zich mee. Dat kan een verlies zijn waar je overheen stapt, maar het kan ook een verlies zijn wat meer van je vraagt. Het vraagt afscheid nemen, stilstaan, bewust zijn, ondergaan…kortom het vraagt rouwen. Door de drukte van het bestaan is het soms moeilijk om bewust te rouwen, met alle gevolgen van dien. Tijdens de Labyrinthoss Reis kun je stilstaan bij het verlies.

Tijdens de Reis volg je een eigen proces waarbij je kunt kijken naar jouw verlies en wat het voor je betekent. Dit doen we door te delen, door uitleg over hoe een rouwproces werkt en door opdrachten te maken.
Het is een proces die je een stuk als groep oppakt, maar waar je vooral met jezelf aan de slag gaat. Daarom is het ook mogelijk dat mensen met verschillende soorten verliezen kunnen deelnemen. Vaak wordt een overlijden van een naaste als grootste verlies gezien. Maar verliezen zoals verlies van gezondheid, een burn-out, ongewenst kinderloos, baanverlies, een echtscheiding kunnen ook een behoorlijk impact hebben op je leven. Deze verliezen vragen ook om een rouwproces.

Download pdfFolder Stilstaan bij je verlies

Stilstaan bij jezelf

Wordt er teveel van je gevraagd, zowel door de omgeving als door jezelf? Ga je over je grenzen heen, op zo’n manier dat het steeds moeilijker is om te herstellen? Ben je door deze opeenstapeling van stress in een negatieve vicieuze cirkel terecht gekomen? Of wil je gewoon even op adem komen? Dan is deze reis een manier om dit aan te gaan pakken. Labyrinthoss Reis biedt de mogelijkheid om even stil te staan in je leven.

Tijdens de Reis volg je een eigen proces waarbij je kunt kijken hoe het komt dat je zo over je grenzen heen gaat en wat het voor je betekent. Dit doen we door te delen, door uitleg over hoe je zo uit balans kunt raken en door opdrachten te maken.
Het is een proces die je een stuk als groep oppakt, maar waar je vooral met jezelf aan de slag gaat. Je gaat onderzoeken waar je nu staat op je levenspad, op wat voor manier je het verder wil gaan bewandelen en hoe je dat kunt gaan aanpakken.

Kreta

De reis gaat naar het eiland Kreta. Door helemaal weg te gaan uit je dagelijkse bestaan, heb je rust en ruimte om even stil te staan op je levenspad.
Op Kreta ligt ook het Labyrint van de Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus. De mythe op zich is een naargeestig verhaal, maar er zitten veel diepere lagen onder die te maken hebben met lopen van het levenspad. Tijdens onze reis zullen we hier ook bij stilstaan.
En niet onbelangrijk Kreta is een mooi eiland met hartverwarmende bewoners en een prachtige natuur. Je hebt zon, zee, strand en bergen.
We zullen verblijven op een mooie, typisch Griekse locatie in het dorp Kokkini Hani. Hier genieten we van de heerlijke Griekse smaken, die verzorgt worden door de Griekse kok van de locatie.
Op maandag gaan we van start met de Labyrinthoss Reis ( aankomst op zondag). We zullen deze reis afwisselen met  groepsgesprekken, eigen tijd voor opdrachten maken, een dagexcursie naar o.a. het begin van het Labyrint. Op vrijdag sluiten we ons Reis af met een excursie die eindigt in een typisch Grieks dorpje waar we zelf gaan koken onder leiding van de plaatselijke kok. (Alles onder voorbehoud)
Vertrek naar Nederland op zaterdag. Er is ook een mogelijkheid om er een verlenging aan te plakken om meer te zien van Kreta of te genieten van je rust.

 

Voor meer informatie kun je mailtje versturen.

 

 

 

 

Graag wil ik jullie voorstellen aan Sandra van Dillen. In 6 VWO kwam ze bij mij in de klas en sindsdien  zijn we ‘BFF’s’. 😊 Al meer dan 30 jaar….

 

Sandra woont nu alweer 25 jaar op Kreta waar ze met name in het toerisme werkt. Ze spreekt vloeiend Grieks en weet veel te vertellen over de cultuur en geschiedenis van Kreta.
In 1993 heeft Sandra mijn eerste baan in een hotel op Kreta geregeld. Het leven op Kreta beviel me zo goed dat ik twee jaar later nog een seizoen op Kreta heb gewerkt, toen als hostess/reisleider.

Ondanks de afstand hebben we samen veel belangrijke momenten in ons leven gedeeld: Sandra kwam op mijn trouwerij in Nederland, wij zijn bij de Grieks-Orthodoxe doop van haar dochter geweest. En haast iedere kerstperiode hebben we samen doorgebracht in Nederland met veel spelletjes Carcassonne spelen.

Om meer over mij te weten te komen, klik hier.

 

Samen begeleiden we de Labyrinthoss® Reis en hebben een mooi programma opgezet. Een programma die balans vindt tussen verdieping in jezelf en ontspanning, waarbij  Sandra de excursies organiseert en ik het ochtendprogramma begeleid. Beiden zullen we elke dag aanwezig zijn bij de groep, zodat we het proces, wat de deelnemers doorlopen, blijven volgen.

 

We hopen je te mogen verwelkomen op Kreta, om zo even stil te staan tijdens het lopen van jouw levenspad.

We verblijven in appartementencomplex Pelamare in het plaatsje Kokkini Hani. Er zijn 7 appartementen gereserveerd, waar één of twee personen kunnen verblijven. Er is een gezamenlijk ruimte/receptie en een klein zwembad. Het complex ligt aan zee.
Tijdens het ochtendprogramma zullen we hier op maandag de week  beginnen en op vrijdag beëindigen.
Het ontbijt en de maaltijd gebruiken we in Zorbas, wat op een paar minuutjes loopafstand ligt. In Zorbas kan ook de lunch genuttigd worden, mag gebruik worden gemaakt van het zwembad en de bar.

 • De reis gaat door met minimale deelname van 4 personen.
  Er is een maximum van 7 personen.
 • Als je  interesse hebt in een reis, volgt er een telefonische intake.
  Ik zal dan een aantal vragen met je doornemen.
 • Hoe sneller je een vlucht boekt, hoe goedkoper de reis.
  Vliegveld Heraklion (niet Chania!!!)
  Als je advies kunt gebruiken m.b.t. de vlucht, neem dan contact op.
 • Vergeet geen zonnebrand en zonnebril mee te nemen
 • Maar ook een (regen)jas; Als je meegaat ontvang je een inpaklijstje
 • Mocht je allergisch zijn of vegetarisch, geef dat van tevoren door, dan wordt er rekening mee gehouden.

Agenda Labyrinthoss® Reis

 

Stilstaan bij Verlies

Maandag 13 mei 2018 t/m vrijdag 17 mei 2018
Aankomst zondag 12 mei 2018 ; Vertrek zaterdag 18 mei 2018

 

Stilstaan bij jezelf

Maandag 20 mei 2018 t/m vrijdag 24 mei 2018
Aankomst zondag 19 mei 2018; Vertrek zaterdag 25 mei 2018

 

Prijs Labyrinthoss® Reis

 

De prijs voor deze reis is € 1175,00 per persoon.

De kosten zijn inclusief:

– 6 x overnachting, alleen of met twee personen in een appartement

– 6 x ontbijt ma t/m za (Bij Zorbas)

– 6 x diner zo t/m vrij ( 5x bij Zorbas en 1x tijdens middag/avond excursie)

– 1 busje voor maximaal 9 personen voor vervoer op di t/m vrij

– 1 dag excursie inclusief lunch

– 1 middag/avond excursie

– reisgids/chauffeur

– therapeutische begeleiding

 

Exclusief:

– vlucht

– vervoer van en naar de luchthaven (regelen door Zorbas: kosten € 30,00 per transfer)

– verzekeringen

– minimaal 5 x lunch (afhankelijk van vluchttijden)

– drankjes

– persoonlijke uitgaven

– verlenging van verblijf