Cliënten aan het woord

Grip op Verlies

 

“Toen ik van de huisarts, vanwege een onverwerkte traumatische ervaring, de opdracht kreeg om naar een goede EMDR specialist te zoeken, kwam ik via internet, bij Labyrinthoss terecht. Het eerste contact via de telefoon verliep bijzonder prettig. Ik kreeg goede uitleg en er werd mij niks opgelegd, het voelde goed.
Het kennismakingsgesprek dat volgde, bevestigde mijn gevoel. Het was spannend, maar toch voelde ik me op mijn gemak.
Germien legde na een gesprek de vinger al meteen op de pijnlijke plek.
Fijn, want dan kun jezelf meteen aan de slag!
Dat hield in dat ikzelf kon bepalen op wat voor manier ik dat wilde doen.
Schrijven paste het meeste bij mij. Dat bracht veel oud zeer naar boven, maar nodig om dit af te kunnen sluiten.
Daarna kwam EMDR aan de beurt. Deze behandeling bestond uit een aantal sessies.
De daadwerkelijke behandeling met tikjes, werd vooraf goed uitgelegd.
Hoe je daar op reageert is voor iedereen anders.
Bij mij kwam het tot een lachexplosie. ik kreeg de slappe lach en kon niet meer stoppen. Heel bijzonder, maar toch heftig, ondanks het lachen.
De EMDR heeft mij goed geholpen om mijn traumatische ervaring te verwerken en de beelden te verzachten. Het gebeuren staat niet meer op mijn netvlies gebrand. Het is nog wel aanwezig, maar de heftigheid is er af.
Door de gehele behandeling van zowel gesprekken, schrijven en EMDR, heb ik meteen een hoop opgeruimd van mijn twijfels en oud zeer. Ik voel me een stuk lichter!
Germien heeft mij weer een hoop zelfvertrouwen terug gegeven, dank hiervoor.”

Meer verhalen

Grip op Stress

 

“Problemen jaar in, jaar uit. Het één lijkt voorbij, het volgende is er alweer.
Tot de dag komt dat de maat vol is. Te vaak is de grens overschreden, jezelf vergeten. Je bent gevoelsmatig dood. Ik adem, eet dus ik leef, meer niet.
Via huisarts naar maatschappelijk werk, daar kunnen ze me niet helpen.
Naar een psycholoog wilde ik niet en werd doorverwezen naar Labyrinthoss.
Ben nu een jaar verder, voel me goed in mij vel, ben zuinig op mezelf en trek op tijd aan de bel als ik me niet meer fijn voel. Maar elke dag sta ik stil bij mezelf, mijn leven, mijn dierbaren, mijn gevoel en bij mijn “KLEINE IKKIE”.
Dankjewel voor je hulp.”

 

“Bij deze wil ik je even bedanken voor je steun toen ik het even nodig had. Het gaat weer goed met mij, maar mocht het in de toekomst weer nodig zijn, weet ik je te vinden! (68 jaar)”

Meer verhalen

 Grip op Angst

 

“twee emdr sessies en mijn dochter heeft weer vertrouwen in het maken van toetsen en proefwerken”

Wat is mijn dochter opgelucht en blij nu ze weer met vertrouwen haar toetsen maakt!

Mijn dochter ontwikkelde op de middelbare school in korte tijd een (faal)angst voor het maken van toetsen. Het ging even wat minder op school waardoor er druk op het halen van goede cijfers kwam te liggen aan het einde van het schooljaar. En tegen deze druk was ze niet opgewassen. Zwetend en trillend zat ze boven haar toetsen waardoor ze niet meer in staat was om op zichzelf te vertrouwen en rustig aan een proefwerk te beginnen. Hermien heeft haar geholpen door twee korte sessies emdr therapie en een sessie “inkloppen”.  Als ouder heb ik even getwijfeld of we deze therapie wel zouden moeten inzetten voor een probleem wat er nog maar zo kort was. Emdr wordt immers veel toegepast voor zware trauma’s en dit was maar een licht ‘trauma’. Mijn dochter vond het natuurlijk ook erg spannend maar wilde wel graag verlost worden. De sessies kon mijn dochter goed aan. Na afloop was ze wel erg moe en had een leeg hoofd. Mijn dochter en ik hebben Germien ervaren als een warme en begripvolle vrouw en een ervaren therapeut. Ik had meteen het gevoel dat mijn dochter bij haar in goede handen was.

Germien, hartelijk dank voor je hulp. Precies op het  juiste moment heb je mijn dochter een enorme boost gegeven!”

Meer verhalen