Stilstaan bij je verlies

Labyrinthoss® Reis Stilstaan bij je verlies

Iedere verandering brengt een verlies met zich mee. Dat kan een verlies zijn waar je overheen stapt, maar het kan ook een verlies zijn wat meer van je vraagt. Het vraagt afscheid nemen, stilstaan, bewust zijn, ondergaan…kortom het vraagt rouwen. Door de drukte van het bestaan is het soms moeilijk om bewust te rouwen, met alle gevolgen van dien. Tijdens de Labyrinthoss Reis kun je stilstaan bij het verlies. Even een pauze nemen tijdens het lopen van je ‘labyrint’.

 

Tijdens je leven bewandel je een labyrint, een soort levenspad, waarin je vanzelf wordt geleid naar het eindpunt. De één heeft een wat rustiger weg te gaan, de ander moet over veel kronkelpaden. Daarbij is het afleggen van de weg net zo belangrijk als het bereiken van het doel, misschien zelfs belangrijker.
Vaak willen we voorbij aan de verliezen van het leven, want het kan zo pijn doen. Of we worden zo geleefd dat er geen tijd is om naar het verlies te kijken. Of het lijf heeft al aangegeven dat we veel te ver zijn gegaan en ontstaan er allerlei lichamelijke klachten.
Het is belangrijk om af en toe eens stil te staan bij bepaalde kronkels in je pad. Kijken wat het verlies met je doet, wat het voor je betekent. Rouwen om dat wat je kwijt bent geraakt.

 

Labyrinthoss® Reis

 

Labyrinthoss Reis biedt de mogelijkheid om even stil te staan bij je verlies.
Tijdens de Reis volg je een eigen proces waarbij je kunt kijken naar jouw verlies en wat het voor je betekent. Dit doen we door te delen, door uitleg over hoe een rouwproces werkt en door opdrachten te maken.
Het is een proces die je een stuk als groep oppakt, maar waar je vooral met jezelf aan de slag gaat. Daarom is het ook mogelijk dat mensen met verschillende soorten verliezen kunnen deelnemen. Het grootste verlies is een overlijden van een naaste. Maar verlies van gezondheid, een burn-out, baanverlies, een echtscheiding zijn verliezen die behoorlijk impact kunnen hebben op je leven. Deze verliezen vragen ook om een rouwproces.

 

Kreta

 

De reis gaat naar het eiland Kreta. Door helemaal weg te gaan uit je dagelijkse bestaan, heb je rust en ruimte om stil te staan bij je verlies.
Op Kreta ligt ook het Labyrint van de Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus. De mythe op zich is een naargeestig verhaal, maar er zitten veel diepere lagen onder die te maken hebben met lopen van het levenspad. Tijdens onze reis zullen we hier ook bij stilstaan.
En niet onbelangrijk Kreta is een mooi eiland met hartverwarmende bewoners en een prachtige natuur. Je hebt zon, zee, strand en bergen.
We zullen verblijven op een mooie, typisch Griekse locatie, waar we ook onze maaltijden gaan nuttigen. Genieten van de heerlijke Griekse smaken, die verzorgt worden door de Griekse koks van de locatie.
Op maandag gaan we van start met de Labyrinthoss Reis ( aankomst op zondag). We zullen deze reis afwisselen met groepsgesprekken, eigen tijd voor opdrachten maken, een dagexcursie naar o.a. het begin van het Labyrint, samen Grieks koken. Op vrijdag sluiten we ons Reis af met een excursie die eindigt in een typisch Grieks dorpje waar we gaan eten. (Alles onder voorbehoud)
Vertrek naar Nederland op zaterdag. Er is ook een mogelijkheid om er een verlenging aan te plakken om meer te zien van Kreta of te genieten van je rust.

 

Voor meer informatie kun je mailtje versturen